Вторник 23 јули, 2013

данок од доход и приход загуба од трговија акции?

Почнав? купување и продавање на акции во оваа да? o. Јас го правам моите броеви крајот во? Или мојата посета на мојот сметководител. "Ц" п можам да направам? Каде што, б? Во суштина, одземе P? Загуби на приходи за да се дојде до вкупен профит / p? Губење Се обидувам да добиете идеја пред јас ја видов.? Qu? прават со населението кое уште? на EST? n во мојот профил? Јас одземе комисии P? загуби на профит и зголемување на износот?

Коментари

3 Responses to "данок од доход и приход загуба од трговија акции?"
 1. mtbiker904 вели:

  Да, вие одземе комисии.

  Акциите што сè уште поседувате не ќе се смета додека не ги продаде, освен ако не доби дивиденда од нив.

  Секој купување / продавање се брои како нов ставка одбивање. Добивката би можеле да имаат даночни прикачени на него, ако е така, ќе ја плати.

  Ако имате повеќе загуби отколку добивки, даноците на добивка ќе биде симната износот на загуби, виза назад.

  А загуба ќе се смета како одбиток, можете да се отпише до 3000 долари на загубите од една година.

  Сето ова е наведено во 1099 форма ...

 2. Jeff вели:

  Кога пронајдат вашиот даноци, да барате информации за Распоред D (капиталните добивки и загуби)

  Ќе мора да се набројат сите акции ќе се продаваат во изминатата година, заедно со колку го купи за и колку ќе го продаде за.

  Со акции дека сеуште поседувате, ќе се справи со даноци во текот на годината да ги продадат.

  Ќе има простор да се вклучат комисии, кои ќе се намали колку што го стекна од продажба на акции.

  Се сеќавам, вашето сметководител (и на IRS) се многу повеќе picky за "покаже вашата работа, точниот одговор по себе не значи ништо", од твоите 5-то одделение професор по математика некогаш беше.

 3. gleelogan вели:

  ОДАТ ВО IRS.GOV. GET на формите и одговори.

Зборуваат вашиот ум

Кажете ни што си мисли ...
и ох, ако сакате слика да се покаже со твојот коментар, одам да купам една gravatar !